Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) a respins, in sedinta de ieri, contestatia senatorului Rodica Stanoiu privind colaborarea sa cu fosta securitate, au informat surse din CNSAS.
Rodica Stanoiu, fost ministru al justitiei, a depus la inceputul acestui an o contestatie dupa ce la finele anului trecut CNSAS a decis ca ea a fost colaborator al fostei securitati. Decizia Colegiului s-a bazat pe note informative, semnate cu pseudonimul ‘Sanda’, iar pentru a avea certitudinea ca scrisul din documentele respective era al Rodicai Stanoiu, CNSAS a solicitat expertize grafologice Institutului National de Expertize Criminalistice.

Rodica Stanoiu arata anul trecut ca decizia Colegiului CNSAS, care i-a dat verdict de politie politica, este "vadit ilegala, profund imorala si se constituie intr-o flagranta incalcare a celor mai elementare drepturi cetatenesti", Stanoiu dand aici ca exemplu dreptul sau la aparare. Stanoiu acuza atunci ca au fost ignorat elementele probatorii pe care le-a avut la dispozitie si ca membrii Colegiului au manipulat "in mod permanent si asiduu" opinia publica.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.