Civic Media a apreciat ca CNSAS “ar putea sa se ocupe de principalii directori de opinie din institutia Televiziunii Publice (TVR)”, adaugand ca Rodica Culcer “este candidatul ideal pentru verificari aprofundate”.

Organizatia Civic Media cere CNSAS sa verifice anumite aspecte din trecutul Rodicai Culcer, directorul Departamentului Stiri din Televiziunea Romana. Civic Media sustine ca exista martori care pot proba ca jurnalista ar fi avut gradul de locotenent-colonel de Securitate, in perioada in care a lucrat la ambasada SUA de la Bucuresti. Culcer a lucrat timp de doi ani ca secretara a consilierului politic al ambasadei. Pana a fi audiata de CNSAS, Civic Media ii cere lui Culcer sa lamureasca public aceste aspecte din trecutul sau.

Asociatia Civic Media a cerut Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) sa nu amane discutarea cazurilor ziaristilor Bogdan Chireac, Cornel Ivanciuc si Doru Braia si sa se ocupe de principalii directori de opinie din TVR. Intr-un comunicat Civic Media, s-a precizat ca potrivit unor relatari din presa, jurnalistii mentionati ar fi avut angajamente cu Securitatea, nume conspirative si ca ar exista ‘probe scrise’ in privinta colaborarii cu fostul regim. In cursul saptamanii trecute, surse din Colegiul CNSAS, citate de presa, au precizat ca ar fi posibila discutarea cazurilor celor trei ziaristi in sedintele de marti si joi. Pe de alta parte, presedintele Colegiului CNSAS, Claudiu Secasiu, a intervenit in dezbaterea publica generata de mediatizarea acestor informatii, apreciind ca cele trei cazuri vor fi tratate ‘potrivit legii’. Doru Braia si Cornel Ivanciuc au primit ieri sentinta de politie politica.

Cornel Ivanciuc, fost sef al sectiei de investigatii al Academiei Catavencu a recunoscut colaborarea cu Securitatea. Realizatorul TV Doru Braia, in schimb, a negat vehement orice colaborare cu Securitatea, sustinand in ultimii ani ca a fost o victima a acesteia.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.