Coalitia PSD-PRM-PC are in parlament 229 de voturi, fiindu-i necesare 235 pentru scoaterea presedintelui din functie, dar trei deputati, reprezentantii PIN si PNTCD, sustin acest demers

Parlamentarii PC vor vota in favoarea suspendarii din functie a presedintelui Traian Basescu, desi nu vor semna "rechizitoriul" intocmit de PSD impotriva sefului statului. Anuntul a fost facut de catre liderul conservatorilor, Dan Voiculescu, el precizand ca partidul sau isi intemeiaza demersul pe trei "capete de acuzare" - subminarea economiei nationale, trafic de influenta si fals in declaratii.

Procedura de suspendare a lui Traian Basescu depinde exclusiv de modul in care vor vota deputatii si senatorii independenti. Cu toate ca apreciaza drept "bine-venita si democratica" initiativa PSD si PRM de a-l retrimite pe presedinte in fata poporului, PC va aduce in plenul parlamentului propriile argumente pentru suspendarea acestuia. "Am o veste proasta pentru Traian Basescu: ave probele pentru suspendarea sa. Singura problema este ca dorim confirmarea si instrumentarea lor, astfel incat sa fie fara echivoc. Deci, faptele exista, probele le avem, dar instrumentarea lor trebuie facuta profesionist", a accentuat Voiculescu.

Probele conservatorilor se refera la subminarea economiei nationale si fals in declaratii, la care se adauga traficul de influenta, dupa cum a precizat liderul PC, acestea urmand a fi prezentate in plenul Legislativului. "Noi nu semnam actiunea PSD, pe care o consideram bine-venita. PSD are deja semnaturile necesare pentru a trimite materialul la Curtea Constitutionala, ca atare nu are nevoie si de semnaturile noastre", a mai spus Dan Voiculescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.