PSD e dispus sa renunte la interimatul lui Vacaroiu ca sef al statului in favoarea liberalului Bogdan Olteanu.

"Ne dati voturile pentru a-l suspenda pe Basescu, va dam functia de presedinte interimar al Romaniei, pentru o luna". Aceasta este oferta pe care PSD i-o face PNL pentru a-l suspenda pe Traian Basescu din functia de sef al statului - ne-au declarat surse din partidul lui Geoana. Potrivit Constitutiei, functia de presedinte interimar in cazul unei suspendari este ocupata, "in ordine, de presedintele Senatului sau de presedintele Camerei Deputatilor".

Contactat ieri de "Cotidianul", liderul PSD, Mircea Geoana, a refuzat sa confirme sau sa infirme informatia cu pricina. "E o decizie politica. N-am ajuns in faza asta a discutiei", declara Geoana. Prin vocea lui Crin Antonescu, PNL refuza oferta pesedistilor.

PSD intentioneaza sa le ofere liberalilor interimatul functiei de presedinte al Romaniei - ne-au declarat surse din partidul condus de Mircea Geoana. In schimb, PSD ar obtine de la PNL voturile care-i lipsesc pentru a trece prin Parlament procedura de suspendare din functie a lui Traian Basescu.

Strategia pe care pesedistii o propun liberalilor este foarte simpla: "Ne dati voturile pentru a-l suspenda pe Basescu, va dam functia de presedinte al Romaniei". Potrivit Constitutiei, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu (PSD), este prima persoana indreptatita sa asigure interimatul functiei de sef al statului in cazul in care Parlamentul ar vota suspendarea din functie a lui Basescu.

Articolul 98 din Legea Fundamentala stipuleaza clar acest lucru: "Daca functia de presedinte devine vacanta ori daca presedintele este suspendat din functie sau daca se afla in imposibilitate temporara de a-si exercita atributiile, interimatul se asigura, in ordine, de presedintele Senatului sau de presedintele Camerei Deputatilor".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.