Ministrul afacerilor externe, liberalul Mihai Razvan Ungureanu, a acceptat sa-si dea demisia din guvern, urmand sfatul celui care ii este sef pe linie de partid, premierul Calin Popescu Tariceanu. Astfel, ministrul de externe a acceptat sa renunte la functia din guvern, ca pedeapsa pentru ca si-a confundat "seful". Lui Ungureanu i se imputa faptul ca l-a informat numai pe presedintele Traian Basescu despre situatia a doi cetateni romani retinuti in Irak si eliberati dupa raspandirea informatiei in tara.

"Lucrurile sunt foarte simple"

Ungureanu a recunoscut ca au existat "diferente de opinie" intre el si primul-ministru in privinta reactiei Ministerului de Externe fata de situatia celor doi cetateni romani retinuti in Irak. Totodata, liberalul a sustinut ca demisia sa vine ca urmare a doua argumente aduse de Tariceanu, asupra carora au cazut de acord la intalnirea avuta ieri: autoritatea premierului fata de ministrii sai si cea a presedintelui PNL fata de membrii partidului, din care Ungureanu s-a declarat "onorat" ca face parte. "Este un raspuns de onoare si imi asum orice responsabilitate. Ii voi prezenta domnului prim-ministru demisia mea in scris, convenind sa merg in fata Biroului Politic al PNL (de astazi - n.r.) pentru a-mi exprima un punct de vedere", a declarat Ungureanu.

A facut pace cu Tariceanu

In ciuda faptului ca i-a cerut demisia din guvern, Tariceanu are numai cuvinte de bine despre Ungureanu. "Vreau sa spun public ca Mihai Razvan Ungureanu a reprezentat cu cinste PNL, este un om in care am incredere si a dat dovada de verticalitate morala, asumandu-si vina pentru greseala ministerului din subordine. O sa vedeti cum in perioada urmatoare isi va continua cariera politica", a promis premierul intr-un interviu acordat "Jurnalului National". Pacea la care au ajuns cei doi ar putea avea la baza o promisiune a lui Tariceanu de a-l pune pe Ungureanu in fruntea listei PNL pentru alegerile europarlamentare sau de a-l propune ambasador la Washington. Ungureanu nu primise ieri nici o astfel de oferta. "Sunt in cautare de slujba", a precizat ministrul demisionar.

PNL acuza "minciunile" de la Cotroceni

Liberalii l-au gasit vinovat pe Basescu pentru declansarea crizei din interiorul guvernului. "Pentru Traian Basescu nu mai exista nici macar reguli de bun simt, daramite legi. In primul rand, daca vorbim de mincinosi, trebuie sa ne uitam la declaratiile lui halucinante. Cica s-a concentrat la un discurs si a uitat ca doi romani erau acuzati de spionaj in Irak. Ori nu este obisnuit sa citeasca mai mult de doua pagini si a fost epuizat dupa ce a vorbit zece minute in Parlamentul European, ori minte", a sustinut Tariceanu. Intre timp, studentii din PNL au asezat la poarta Palatului Cotroceni un cadou pentru seful statului - lecitina, medicamentul "intaritor" pentru starea psihica a lui Basescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.