Dupa ce avioanele Airbus A310 au fost oprite de la zbor, au aparut oferte de a fi cumparate cu trei milioane de dolari bucata.

Avioanele Airbus A310 apartinind Tarom, trase pe dreapta la finele lui 2003, vor fi reparate incepind din aceasta primavara, a spus ieri ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. El nu a negat insa dificultatile presupuse de reparatie, printre care disparitia pilotilor licentiati pentru Airbus A310, care sa le transporte la bazele de reparare, sau lipsa banilor.

"Am initiat toate demersurile ca avioanele sa fie primite in unele locatii, unde sa le fie facuta revizia tehnica. Locatiile se antameaza cu doi ani inainte si, cu chiu, cu vai, am obtinut sa le ducem in primavara, unul la Toulouse si unul la Frankfurt", a afirmat Berceanu.

"Specialistul Mitrea"

Desi nici Miron Mitrea, nici Gheorghe Dobre, predecesorii lui Radu Berceanu la Transporturi, nu au facut nimic pentru repararea aeronavelor, actualul ministru il critica dur pe primul, dar il menajeaza pe al doilea, cu care este coleg de partid.

Aeronavele s-au degradat din neglijenta unor "specialisti in aviatie" ca Miron Mitrea si Rodica Odobescu (fost director general Tarom si cumnata a lui Adrian Nastase - n.r.), a spus Berceanu. "Daca tot le-au oprit, trebuia luata decizia de a le conserva, dar dupa ce le-au scos din circulatie, nu au mai facut nimic", spune ministrul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.