Ministerul Agriculturii va selecta o organizatie care va realiza, prin crearea unui web site, un "mini-google" pentru informarea publicului in privinta dezvoltarii rurale, potrivit Planului National Strategic pentru Dezvoltare Rurala, informeaza NewsIn. Prin intermediul acestui site se vor organiza seminarii si ateliere de lucru si se va oferi consultanta pe teme de dezvoltare rurala pentru organizatii neguvernamentale sau consilii locale.

Structura organizatorica a retelei va cuprinde un centru national si centre locale. Pentru realizarea acestui obiectiv, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) va aloca 2% din bugetul de asistenta tehnica. Potrivit reprezentantilor ministerului, nu s-a stabilit inca suma alocata.

MAPDR a organizat ieri cea de-a treia reuniune a Comitetului National Strategic pentru Dezvoltare Rurala in cadrul careia a prezentat spre dezbatere varianta finala a Planului National Strategic pentru Dezvoltare Rurala 2007�2013. Pe baza acestui plan de dezvoltare, Romania stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013 in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Practic, in functie de acest plan, fermierii pot accesa fonduri europene sau de la bugetul Ministerululi Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale ( MAPDR).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.