Opera Nationala Bucuresti a solicitat asistenta din partea CNSAS, pentru a analiza o serie de acte si documente descoperite in institutie, care au apartinut Securitatii.
Documentele si actele descoperite de directorul institutiei, Catalin Ionescu-Arbore, se afla in trei fisete sigilate. "Avind in vedere faptul ca Opera Nationala Bucuresti a identificat existenta in cadrul arhivelor pe care le detine a trei fisete sigilate cuprinzind acte si documente care au facut obiectul activitatii fostului reprezentant al securitatii, dinainte de 1989, a solicitat CNSAS-ului acordarea unei asistente calificate pentru a lua parte la deschiderea fisetelor", transmite Catalin Ionescu-Arbore. El precizeaza ca, in situatia in care dupa deschiderea fisetelor se vor gasi dosare de Securitate, acestea vor fi predate CNSAS pentru verificare si pastrare. Fisetele de la ONB au fost gasite in noiembrie 2006, considerindu-se ca ele ar contine informatii solicitate de Securitate despre angajatii institutiei. Acestea sint sigilate din 1990.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.