Cu 300 de angajati in centrul de la Redmond si inca 150 in filiala locala, comunitatea romaneasca reprezinta cel mai mare grup de straini din cadrul Microsoft. O parte dintre acestia povestesc istoria lor in cadrul celei mai mari corporatii IT din lume si ce insemnatate are venirea lui Bill Gates in Romania

Romanii lui Gates isi asteapta liderul Bill Gates, cofondatorul companie Microsoft, va sosi maine in Romania pentru a inaugura impreuna cu autoritatile locale Centrul Global de Suport Tehnic, pe care compania Microsoft il deschide la Bucuresti. Insa ce inseamna aceasta vizita pentru cei care conduc colonia gigantului american in Europa de Sud-Est?

Ovidiu Artopolescu dorea sa se faca astronaut, dar a ajuns director general al Microsoft Romania si unul dintre oamenii de incredere ai lui Bill Gates din Romania. Artopolescu (56 de ani), a urmat cursurile Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul Politehnicii din Bucuresti. S-a inscris apoi la Facultatea de Matematica, la fara frecventa. A lucrat ca inginer de sistem la Petrom, iar apoi in cercetare la Institutul de Tehnica si Calcul. A fost angajat apoi la IBM, ca sef de proiect, si a fost repartizat in Viena. A inceput sa poarte discutii cu Microsoft in 1999. Cu toate ca putea ramane la IBM in Viena, Artopolescu a hotarat sa se intoarca in tara si sa lucreze pentru Microsoft.

Proiecte romanesti, utilizate ca referinta in vest

Ovidiu Artopolescu este mandru ca lucreaza pentru Microsoft: "Romania este a cincea tara din Europa care a obtinut accesul la codul sursa la Windows si la Office. Microsoft Romania poate face diferenta deoarece exista proiecte create la noi care sunt utilizate ca referinta in vest cum ar fi aplicatia pentru procesarea online a vizelor. Cei care au vazut aceasta aplicatie 'web based' spun ca este una dintre cele mai moderne implementari ale procesului de prelucrare vize. Daca pana acum procesul putea dura prin fax si cateva saptamani, aceasta aplicatie rezolva situatia in cateva ore", explica Artopolescu.

Gates este "uluitor de normal"

Pentru directorul general al Microsoft Romania, Ovidiu Artopolescu, vizita lui Bill Gates in Romania este este extrem de importanta: "Este una dintre cele mai importante vizite din decada 2000-2010 pentru Romania. In plus, este prima oara cand Bill Gates vine in aceasta parte a Europei, un om care, prin viziunea lui, a influentat evolutia omenirii si continua sa o faca", a mai declarat Artopolescu pentru NewsIn.

Romanii lui Gates isi asteapta liderulDespre cel mai bogat om din lume, Artopolescu spune ca este foarte modest. "In cele cateva dati cand m-am intalnit cu Bill Gates mi-am dat seama ca este uluitor de normal. Cand pregateam venirea lui, multi au fost mirati ca nu au fost cereri neobisnuite", spune Artopolescu.

Directorul general Microsoft Europa de Sud-Est, Silviu Hotaran, spune ca nu este de mirare ca Bill Gates a ales sa vina in Romania pentru ca tara noastra este foarte importanta pentru Microsoft.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.