Sentinta se va da pe 20 februarie

In ultima sedinta in dosarul FNI desfasurata ieri, procurorul de caz a cerut instantei sa schimbe incadrarea juridica pentru inculpatii Gavril Batran, Ion Dita, Cezara Bebis, Boboc Stefan si Camenco Petrovici (decedat) din cea de neglijenta in serviciu in cea de complicitate la inselaciune (n.r.-infractiune mai grava), precum si pedepse maxime pentru toti cei implicati in prabusirea Fondului.

Anchetatorul a sustinut in pledoaria sa ca inculpatii nu au verificat datele si actele pe care trebuiau sa le semneze, insa le-au parafat in necunostinta de cauza, motiv pentru care procurorul a considerat ca acestia au avut o intentie ascunsa de a savarsi infractiuni. In replica, avocatul defunctului Camenco l-a intrebat retoric pe anchetator: "de cand se judeca Parchetul cu mortii?" si a sustinut in fata instantei ca aceasta cerere este o aberatie, mai ales ca Parchetul nu aduce probe noi. In cea mai complexa cauza de la revolutie incoace dezbaterile au luat sfarsit ieri, urmand ca instanta sa ia o decizie in acest dosar pe data de 20 februarie.

In baza rechizitoriului intocmit la 4 iunie 2000, au fost trimisi in judecata fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, Stefan Boboc, Gavril Batran, Mihaela Sima, Ion Dita, Marius Andrei, Cezara Cecilia Bebis, Marian Petrescu, Camenco Petrovici, Mihaela Zora Mincu, precum si Mircea Costescu, Gheorghe Negura si Mircea Ionescu Muscel-Ianculescu, ultimii trei fiind membri ai Consiliului de incredere al FNI.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.