Castigurile acestora sunt mai mari de doua ori decat cele ale presedintelui si premierului

Sefii autoritatilor de reglementare din domeniile energiei, comunicatiilor si gazelor au mentionat in declaratiile de avere actualizate ca veniturile salariale obtinute anul trecut sunt confidentiale. Acest lucru se intampla dupa ce in 2005 au primit salarii de pana la doua ori mai mari decat presedintele sau premierul.

Presedintele ANRE, Nicolae Opris, a obtinut venituri din salarii in valoare de peste 92.000 de lei noi. Opris a fost numit presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) la jumatatea lunii februarie 2005. In declaratia de avere actualizata, presedintele ANRE nu mai prezinta veniturile obtinute din salarii, precizand doar ca acestea sunt confidentiale. Stefan Cosmeanu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN), a obtinut in anul 2005 din salariu suma de peste 97.000 de lei noi, dubla fata de salariul anual obtinut de premierul Calin Popescu Tariceanu, si cu 90 la suta mai mare decat leafa presedintelui Traian Basescu.

Cosmeanu detine functia de presedinte al ANRGN de la sfarsitul lunii ianuarie 2005. Salarii confidentiale au si vicepresedintele ANRE, Carmen Filipescu, directorii generali si sefii de serviciu ai departamentelor din cadrul Autoritatii de Reglementare, dar si angajatii Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) si cei ai Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarire Comunala (ANRSC). Unii dintre salariatii celor patru autoritati de reglementare au declarat venituri confidentiale si la salariile obtinute de sot sau sotie, cu toate ca acestia sunt angajati ai unor companii de stat sau institutii publice.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.