"Sunt satula sa fiu tratata ca un animal", aceasta stare de fapt a facut-o pe Maria, o adolescenta romanca de 16 ani, care se prostitua in Italia, sa colaboreze cu autoritatile pentru a opri traficantii de persoane sa mai profite de pe urma ei si a altora ca ea, potrivit ziarului britanic "The Sunday Herald".

Cu ajutorul sau, politia italiana a organizat o operatiune care s-a intitulat sugestiv Spartacus (n.r.-numele unui gladiator care a condus o revolta a sclavilor impotriva romanilor in secolul intai i.Hr.), in urma careia au fost anihilati 784 de "pesti", considerati a fi una dintre cele mai mari "adunaturi" de acest fel de pe piata italiana. Maria, una dintre cheile investigatiei, dupa cum a denumit-o ziarul britanic, facea parte din cele 45 de femei care au decis ca trebuie sa colaboreze cu autoritatile si a obtinut in schimb dreptul de a ramane in Italia legal.

Ea a povestit politistilor ca a vrut sa scape de saracia si mizeria din satul sau natal, acesta fiind cauza care a dus-o sa-si vanda corpul pe strazile Italiei, sperand intr-o soarta mai buna. Insa, Italia a asteptat-o cu o camera de doua persoane din nordul Genovei, in care mai stateau alte noua femei, care-si imparteau castigurile, cu "protectorii" lor. Aduse din tara lor natala si vandute pentru o suma derizorie de 200 de euro, fetele bagau in buzunarul proxenetilor peste 5000 de euro pe luna. Prostitutia este legala in Italia, dar este ilegal sa traiesti din venituri obtinute prin mijloace imorale. Toate acestea datorita unei legi din 1958 prin care au fost inchise toate bordelurile, serviciile sexuale putand fi cumparate din strada.

Dupa operatiunea de prindere a "pestilor", ministrul de interne al Italiei, Giuliano Amato a declarat ca traficul de femei, in special cu minore, este una dintre cele mai oribile crime care au loc in Italia. Acesta a fost motivul pentru care ministrul a decis crearea unui Observator al Prostitutiei, institutie din care va face parte politia, dar si organizatii civile. Bande mici, dar nemiloase din Balcani in special din Albania sunt considerate responsabile pentru exploatarea a mare parte dintre prostituatele est europene, in Italia, adauga "The Sunday Herald".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.