Presedintele CJ Cluj, liberalul Marius Nicoara, spune ca se autosuspenda daca si ceilalti politicieni implicati in dosarul Gazeta ii urmeaza gestul. Este vorba despre Emil Boc, Daniel Buda, Ioan Oltean.

Surprizele se tin lant in dosarul Gazeta. Un fragment de convorbire telefonica interceptata de procurori arata cum importanti lideri politici si din administratia locala intermediau intilniri intre oameni de afaceri si ziaristii de la "Gazeta", intilniri in cursul carora se promiteau contracte de publicitate.

In februarie anul trecut, presedintele Trustului Gazeta, Liviu Man, ii povestea la telefon patronului formatiei CFR Cluj, Arpad Paszkany, o discutie cu un concurent al afaceristului, Iulian Dascalu. Intilnirea dintre Man si Dascalu fusese aranjata de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara (PNL), care a luat parte la discutii.

"In orice caz, mai ales in vremurile astea in care sintem acum, iti sta mintea in loc ca Marius (Nicoara - n.r.) se erijeaza in, cum sa spun, in intermediarul sau nu intermediarul, adica managerul sau nu stiu cum sa spun", observa Liviu Man in timpul convorbirii telefonice cu Paszkany, redata de MEDIAFAX.

Numele presedintelui CJ Cluj a mai aparut in acest scandal, cind unul dintre membrii conducerii Trustului Gazeta, Ioan Otel, a spus ca ii va cere lui Nicoara (actionar la un dealer auto) un autoturism Skoda, pe care l-a si obtinut.

A cedat de dragul intereselor judetului

Ieri, Marius Nicoara a reactionat la aceste dezvaluiri, aratind intr-un comunicat de presa ca a cedat presiunilor exercitate de Trustul Gazeta pentru ca institutia pe care o conduce sa nu sufere in urma articolelor din "Gazeta": "Cunoscind ca atacurile la adresa domniei sale sint lipsite de adevar si substanta, a dorit ca acestea sa inceteze, pentru ca nu este drept ca oameni si institutii ale statului care au legatura cu persoana sa sa aiba de suferit de pe urma acestora".

Cit despre discutia cu Liviu Man si cu Iulian Dascalu, "presedintele CJ Marius Nicoara a intermediat aceasta intilnire din cea mai profunda convingere ca neintelegerile trebuie depasite si ca judetul Cluj nu are voie sa mai piarda inca o investitie importanta", se mai arata in comunicat.

Lucrurile s-au precipitat si, tot ieri, Marius Nicoara a revenit cu un comunicat, in care isi manifesta disponibilitatea de a se autosuspenda din functie pina la finalizarea cauzei, daca toti oamenii politici implicati in cazul Gazeta ii vor urma exemplul. Nicoara sustine ca e dispus sa faca acest gest "pentru a nu exista nici o urma de indoiala in ceea ce priveste corectitudinea procesului in cazul Gazeta, nici banuieli de ingerinte ale politicului in actul de justitie".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.