Sicriele cu Ceausestii au intrat cu acte in cimitirul Ghencea. Nicolae si Elena Ceausescu au fost ingropati in Cimitirul Ghencea. Jurnalul National va prezinta dovada: doua documente istorice. Aceste acte, ce insoteau sicriele cu cei doi la 30 decembrie 1989, au permis inhumarea in Cimitirul Ghencea. Administratia Cimitirelor nu stie ca exista documentele care atesta ingroparea dictatorilor in Bucuresti.
Primaria Capitalei a transmis saptamana trecuta un comunicat de presa in care se preciza ca "la data de 25 decembrie 1989 nu a fost inscris in registrul de inhumari nimic care sa ateste inhumarea sotilor Ceausescu". Mai mult, comunicatul subliniaza ca "nu a fost depus nici un document la Administratia Cimitirelor (copie de pe certificat de deces pe numele Ceausescu Elena sau pe numele Ceausescu Nicolae, adeverinta de inhumare in original) care sa ateste inhumarea".

GROPARII. Partial, Primaria are dreptate, in sensul ca la 25 decembrie 1989 Ceausestii n-au ajuns la cimitir. Insa in doua adeverinte de inhumare datate cateva zile mai tarziu apar numele celor doi. Astfel, la 30 decembrie 1989, in momentul in care sicriele cu cei doi au intrat in Ghencea, doua adeverinte de inhumare, in original, au fost predate reprezentantilor cimitirului. Inmormantarea Ceausestilor a avut loc in jurul orei 16:00 si fara aceste adeverinte nu s-ar fi putut face nimic. De altfel, Administratia Cimitirelor a pus la dispozitie in acea zi groparii. Dupa ce gropile au fost facute in locurile indicate de reprezentantii cimitirului, un detasament de soldati "tocmit" de generalul Victor Stanculescu le-a pregatit captusindu-le cu ciment.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.