PSD afirma ca a strans 200 de semnaturi pentru suspendarea presedintelui

Actiunea de suspendare a presedintelui Traian Basescu poate fi declansata, in conditiile in care social-democratii sustin ca au reusit sa adune pana acum mai mult de 200 de semnaturi.

Serban Nicolae, cel care a fost mandatat de partid sa duca la indeplinire, in Senat, misiunea de adunare a semnaturilor, afirma ca din cei 43 de senatori PSD s-au trecut pe lista 41. Au mai ramas Adrian Paunescu, care este bolnav, si Mihail Popescu, plecat din tara. La Camera Deputatilor mai lipseau patru-cinci semnaturi. Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, sustine ca procedura de strangere de semnaturi pentru declansarea procedurii este finalizata.

"Teoretic, avem toate semnaturile. Viorel Hrebenciuc mi-a spus ca au semnat toti parlamentarii PSD. Daca le socotim si pe cele de la PRM, primii pasi in derularea procesului sunt facuti", spune Corlatean. Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat vineri, la Pitesti, ca mai mult de 200 de parlamentari, nu numai de la PSD, au semnat deja pentru proiectul de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu. "Sunt circa 220 de senatori si deputati, atat de la PSD, cat si de la alte partide, care au semnat pentru declansarea procedurii de suspendare, in conditiile in care erau suficiente 157 de semnaturi", a declarat Nicolae Vacaroiu.

PRM, in unanimitate pentru suspendare

Formatiunea lui Corneliu Vadim Tudor a reusit sa adune pana acum aproximativ 40 de semnaturi de la cei 48 de parlamentari. Prim-vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, a precizat ca termenul pentru strangerea semnaturilor de la parlamentarii PRM se incheie luni. Senatorul PRM Claudiu Tanasescu a spus ca este convins ca toti colegii sai isi vor da acordul pentru suspendarea presedintelui, precizand ca cei care nu au semnat deja o vor face cand vor ajunge in Bucuresti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.