Scandalul Gazeta se intinde asupra sefului Politiei Romane si asupra liderilor democrati Emil Boc si Daniel Buda.
Seful IPJ Cluj, comisarul Ioan Pacurar, a declarat, in timpul audierilor din dosarul Gazeta, ca a fost sunat in noiembrie 2006 de seful Politiei Romane, chestorul Dan Fatuloiu, care s-a interesat daca in acest caz este cercetat si deputatul PD de Cluj, Daniel Buda. "M-a intrebat daca la IPJ Cluj exista pe numele deputatului Daniel Buda vreun dosar in lucru. Eu i-am spus ca nu exista un asemenea dosar, dar i-am spus de dosarul la care m-am referit mai sus (in care un afacerist cercetat pentru evaziune fiscala era banuit ca are legaturi cu Daniel Buda - n.r.)", se arata in declaratia lui Pacurar. "Nu cunosc motivele pentru care am fost intrebat de acest dosar", a mai completat seful Politiei clujene.

Chestorul Fatuloiu nu a negat telefonul: "L-am sunat pe seful politiei de la IPJ Cluj sa il intreb daca este adevarat ce s-a scris in presa. Nu aveam cum sa influentez ancheta intrucit aceasta era coordonata de un procuror". Ministrul de Interne, Vasile Blaga, coleg de partid cu Daniel Buda, a sarit si el in apararea chestorului Fatuloiu, explicind ca este normal ca seful Politiei sa stie ce se in-timpla in ograda sa. "Credeti ca nu trebuie sa stie seful Politiei Romane daca exista o ancheta a inspectorului-sef al Politiei Cluj vizavi de persoane pe care... deputati, senatori, ministri? Cred ca pe urma ne intrebati dumneavoastra (jurnalistii - n.r.) pe noi. Si de unde sa aflam daca nu stim?", a precizat Blaga.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.