Asociatiile de producatori din UE sint despagubite in prezent in proportie de suta la suta pentru fructele si legumele perisabile, care nu se vind si sint retrase de pe piata inainte de a se strica, dar pe viitor se preconizeaza reducerea acestor despagubiri la 50%.

UE se arata dispusa sa plateasca fructele pe care producatorii nu reusesc sa le vinda la piata, dar le doneaza elevilor.

Insa, daca produsele vor fi distribuite gratuit in scoli, tabere de vacanta, institutii publice, UE va despagubi integral producatorii. In acest scop va fi alocat un buget de 48 de milioane de euro pentru perioada 2007-2013. In Romania exista 11 asociatii de producatori de fructe si legume.

Masura este determinata de consumul fructelor si legumelor, care este mult mai mic in Europa decit cel recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (400g de fructe sau legume/zi).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.