Instanta suprema nu a raspuns la presiunile politice, cei patru arestati fiind pusi in libertate prin decizia unanima a noua judecatori

Consultantii straini Vadim Benyatov si Stamen Stantchev, precum si oficialii romani Dorinel Mucea si Radu Donciu au fost eliberati in noaptea de luni spre marti, ca urmare a deciziei unanime a Completului de noua judecatori ai instantei supreme. Nici unul dintre acestia nu au considerat ca exista dovezi certe prin care cei patru sa poata fi mentinuti in arest.

Saptamana trecuta, judecatorii instantei supreme au acceptat propunerea de prelungire a mandatelor de arestare in dosarul de "tradare si spionaj" facuta de procurorii Ciprian Nastasiu si Doru Cristescu, insa dupa recursul inculpatilor, magistratii au decis inlocuirea masurii arestarii preventive cu interdictia de a parasi Capitala. Judecatorii au mai decis ca Benyatov, Stantchev, Mucea si Donciu sa nu comunice intre ei si sa nu ia legatura cu alte persoane implicate cu acest dosar, pana la finalizarea anchetei.

Benyatov: Nu sunt la curent cu nuantele vietii politice de aici

Vadim Benyatov ne-a declarat ieri ca este absolut nevinovat si nu intelege miza acestei anchete, mai ales ca nu a stat atat de mult in Romania incat sa cunoasca toate nuantele vietii politice de aici. "In primul rand as vrea sa multumesc celor noua judecatori care au deliberat luni in cazul meu. Vreau sa le multumesc mai ales pentru faptul ca au fost atenti la detaliile cazului meu si ca au luat decizia corecta pe baza dovezilor. Sper ca si in continuare vor fi atenti la fapte care vor demonstra ca nu am facut nimic gresit si ca, de fapt, sunt acuzat de actiuni care sunt normale pentru afaceri de acest gen in orice colt al lumii".

Benyatov a subliniat faptul ca procurorii nu i-au propus nicio intelegere si este decis sa colaboreze in continuare cu autoritatile pentru ca acest dosar sa fie inchis cat mai repede. Vadim Benyatov a admis faptul ca il cunoaste pe fostul ministru Codrut Seres, dar ca acest lucru este absolut normal in meseria sa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.