Democratii si liberalii au stabilit sa stringa rindurile de teama PSD. Pentru armonie s-a stabilit ca PD s-o tempereze pe Elena Udrea, iar PNL sa-l calmeze pe Ludovic Orban.

Liberalii si democratii par sa fi ingropat securea razboiului in Alianta, dupa o intilnire desfasurata luni seara, in care acestia ar fi convenit, de principiu, sa participe pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European.

La intilnirea la care ar fi participat premierul Calin Popescu Tariceanu si Puiu Hasotti, din partea PNL, si Emil Boc, Adriean Videanu si Vasile Blaga, din partea PD, s-ar fi convenit ca detaliile tehnice ale candidaturii comune sa fie stabilite in urmatoarea sedinta a celor doua partide. Surse din Alianta sustin insa ca, daca va fi luata decizia candidaturii comune pe listele pentru PE, democratii vor cere ca paritatea sa fie de trei la unu in favoarea PD, procent negociabil si in functie de sondajul pe care acestia il vor primi saptamina viitoare.

Surse din Alianta au declarat ca democratii au dat "un mesaj de impaciuire", desprins din votul categoric al Colegiului Director democrat in favoarea raminerii la guvernare, in timp ce liberalii s-au aratat si ei dispusi sa normalizeze relatiile cu partenerii de Alianta. In acest context, reprezentantii celor doua formatiuni politice au discutat si despre necesitatea de a ajunge la o intelegere, avind in vedere ca singurul cistigator al acestei crize este PSD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.