Dan Sucu ramane unic actionar al grupului Mobexpert, iar Camelia - unic actionar al Class

Camelia Sucu si-a vandut pachetul de 40% detinut in cadrul a 15 firme din Grupul Mobexpert lui Dan Sucu, pentru o suma de aproximativ 40 milioane de euro. Tranzactia face parte dintr-un contract mai amplu prin care se clarifica partajul bunurilor comune rezultate in urma divortului dintre Camelia si Dan Sucu, divort care s-a incheiat la inceputul acestui an.

Camelia Sucu se afla in discutii cu mai multe fonduri de investitii inca din octombrie 2005, pentru vanzarea participatiei pe care o detinea la Mobexpert. De ce a ales sa-i vanda partea ei de afacere celui care i-a fost atat partener de viata, cat si in afaceri? "In primul rand pentru ca, potrivit legii, partenerul de afacere are dreptul de preemptiune, pe care l-a si exercitat. In al doilea rand, atunci cand am spus prima data ca voi vinde, am spus si ca, in decizia mea, voi lua in considerare nu numai pretul, ci si premisele pentru continuarea, cu cel putin acelasi succes, a afacerii.

Pe Dan il cunosc bine, stiam si stiu capacitatea lui de a duce mai departe acest business. Asta nu inseamna ca m-am indoit ca grupurile de investitii puternice si serioase cu care eram in discutii nu ar fi putut participa la dezvoltarea viitoare a Grupului Mobexpert. Dar am luat foarte in serios dorinta partenerului meu de a cumpara si, intr-un final, in urma negocierilor, am ajuns la o concluzie financiar favorabila pentru ambele parti", spune Camelia Sucu.

Negocierea dintre cei doi actionari ai Grupului Mobexpert a inceput la sfarsitul lunii noiembrie 2006 si s-a incheiat in ultima saptamana a lui decembrie, cand a avut loc tranzactia. In urma acesteia, Dan Sucu va deveni unic actionar al firmelor Grupului Mobexpert, care se ocupa de dezvoltarea celor doua marci: Mobexpert - hipermagazine si magazine de mobilier de casa si decoratiuni - si Mobexpert Office - mobilier de birou si colectivitati.

De asemenea, Camelia Sucu, care detinea 60% din actiunile Class Mob, va deveni acum unic actionar al firmei care are in portofoliu marca Class pentru mobilier de casa de lux. Practic, suma de 40 milioane de euro se refera la tranzactionarea celor 15 societati din Grupul Mobexpert, care face parte dintr-un contract mai amplu privind partajul dintre fostii soti Sucu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.