PD ramine la guvernare. Problema a fost transata prin vot. Nimeni din conducerea partidului nu a avut curaj sa ceara parasirea Guvernului. Pina si Udrea s-a abtinut.

Nici unul dintre cei care au luat cuvintul la sedinta Colegiului Director al PD ce a avut loc ieri nu a pledat pentru iesirea de la guvernare. Mai mult, la vot nu a fost nici un membru PD care sa voteze pentru o asemenea decizie. Au fost doar cinci abtineri. Secretarii executivi Elena Udrea si Dumitru Moinescu, vicepresedintele Liviu Negoita, viceprimarul Razvan Murgeanu si senatorul Marius Marinescu sint cei care s-au abtinut.

Amenintari timide

"PD nu are motive sa paraseasca guvernarea astazi, dar nu vom ramine la guvernare cu orice pret. Si ori de cite ori vom fi in situatia - fie pentru o tema majora cu impact la populatie, fie in contextul unei pozitii politice strategice a Partidului Democrat cum ar fi lupta impotriva coruptiei - sa luam o asemenea decizie, nu vom ezita sa o facem. Nu vom tolera la nesfirsit incalcarea protocolului", a amenintat liderul PD, Emil Boc, la finalul sedintei.

Citindu-l pe Vasile Blaga, Boc a si exemplificat un caz care ar putea duce la ruperea Aliantei si la iesirea de la guvernare. "Daca va exista o motiune simpla impotriva ministrului Justitiei si PNL ar vota o asemenea motiune, evident ca ne vom desparti in acel moment. Pentru ca este vorba de o tema majora care vizeaza lupta impotriva coruptiei. E vorba de un lucru care intr-adevar ar putea sa desparta apele", a exemplificat Boc.

"Urmatoarele zile, urmatoarele saptamini vor fi decisive pentru relatia dintre PD si PNL din perspectiva respectarii protocolului si a angajamentelor pe care le avem", a conchis liderul PD, sustinind ca in urmatoarea intilnire din Alianta le va cere liberalilor sa nu mai incalce protocolul.

Un program pentru Basescu

Delegatii PD prezenti la Colegiul Director au votat si programul postaderare al partidului. In program, democratii au introdus si tema modificarii Constitutiei, o tema foarte draga presedintelui Basescu. Democratii aduc in discutie relatia Presedintie-Executiv.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.