Carnea de mistret pe care omul de afaceri Ion Tiriac a vrut sa o doneze unor asezaminte sociale dupa ultima partida de vinatoare desfasurata la Balc, intre 12-13 ianuarie, nu a mai ajuns la destinatari din cauza ca s-a alterat.

Ciprian Novac, purtatorul de cuvint al Directiei Judetene Bihor pentru Ocrotirea Drepturilor Copilului (DODC), a declarat ca este vorba de un total de 22 de carcase de mistret, donate de Ion Tiriac prin intermediul Asociatiei de Vinatoare Wild Boar in beneficiul a doua centre de copii din Oradea si a unui azil de batrini din comuna bihoreana Ciutelec.

"Potrivit contractului de donatie, carnea de mistret trebuia ridicata de la Balc joia trecuta de un camion frigorific al Directiei. Cind masina a sosit la Balc, insa, delegatului nostru i s-a spus ca nu vom mai primi carcasele intrucit carnea s-a stricat", a declarat purtatorul de cuvint al DODC Bihor. Novac a adaugat ca institutia pe care o reprezinta va rezilia contractul de donatie incheiat cu Asociatia Wild Boar.

Potrivit unor surse, salariatii Wild Boar au depus mistretii vinati in camerele frigorifice fara a-i eviscera in prealabil, fapt care a determinat alterarea intregii cantitati de carne. Omul de afaceri Ion Tiriac a organizat in acest an pentru a treia oara consecutiv o partida de vinatoare pe fostul domeniu al lui Ceausescu de la Balc, unde a invitat 42 de personalitati din lumea afacerilor, politicii si sportului, din tara si din strainatate, numarul estimat al mistretilor doboriti fiind intre 160 si 240. in urma cu trei ani, Tiriac a declarat ca, intre alte investitii realizate la Balc, a finantat si construirea unei camere frigorifice cu capacitatea de 20 de tone.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.