Acuzat din toate partile ca a produs haos pe scena politica, Traian Basescu a iesit luni seara la atac, in cadrul unei emisiuni la televiziunea publica. Se poate spune ca presedintele a schimbat registrul, pentru ca a pus toate tunurile pe Ion Iliescu, in timp ce Tariceanu a scapat relativ usor.

Basescu a interpretat initiativa PSD, de a modifica Legea referendumului in sensul reducerii numarului cetatenilor care ar putea sustine inlocuirea din functie a presedintelui, ca pe "o mineriada" orchestrata de Ion Iliescu. Basescu il descrie pe fostul sef al statului ca pe un "specialist in mineriade" care este dornic, "sa mai faca o mineriada, acum, la batranete"." Geoana e manipulat de batrinul edec Ion Iliescu. Daca modificam Legea referendumului suntem in situatia de a pregati o lovitura de stat", a conchis Basescu.

Seres, avertizat din timp

Reluind o parte din acuzatiile la adresa premierului, Basescu a precizat ca, daca nu ar fi existat episodul Udrea, intentiona sa prezinte celebrul bilet scris de Tariceanu in fata Parlamentului. Seful statului n-a renuntat insa la ideea de a se adresa Parlamentului pe tema perpetuarii unor practici pesediste, incriminate vehement in campania electorala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.