Vizita lui Bill Gates este deja o certitudine, fiind confirmata de oficialii Microsoft Romania. Cofondatorul companiei americane Microsoft si cel mai bogat om din lume, potrivit revistei "Forbes", va vizita Romania in prima parte a lunii februarie. Singura incertitudine este data, insa surse din piata IT spun ca acesta va sosi undeva intre 1 si 4 februarie. Interesant este faptul ca sosirea lui Bill Gates se va produce imediat dupa lansarea oficiala Windows Vista, pe 30 ianuarie. De asemenea, Microsoft va deschide in Romania si un centru de suport tehnic, initiativa intimpinata cu entuziasm, in momentul in care a fost anuntata, chiar de catre premierul Calin Popescu Tariceanu.

Romania, centru important pentru 3 continente

Chiar daca oficial motivele acestei vizite nu sint cunoscute, surse din piata IT spun ca Bill Gates va veni pentru inaugurarea oficiala a Centrului de Suport Tehnic din Romania. Centrul va oferi servicii si suport tehnic clientilor Microsoft din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Acesta este complementar centrelor similare de suport tehnic Microsoft care functioneaza in Europa si va fi incadrat cu personal tehnic recrutat din Romania si din Europa de Est. Compania estimeaza ca in primul an de activitate vor fi angajati 100 de profesionisti IT, numar care va creste in anii urmatori, o data cu investitia in acest centru, in functie de cererea de servicii de suport. Deja 45 de specialisti romani lucreaza in acest centru.

Piata mare

Aceasta vizita vine si la scurt timp dupa ce varianta pentru utilizatorii casnici a Windows Vista va ajunge in magazine. Cum numarul de calculatoare din gospodariile autohtone a crescut semnificativ, este clar ca piata romaneasca devine tot mai interesanta. Insa Romania este printre tarile cu o rata ridicata a pirateriei. Probabil ca acest eveniment se va vedea si in cifrele de vinzari, in conditiile in care Windows Vista vine dupa o asteptare lunga, iar informatiile date publicitatii au stirnit interes, mai ales ca va aduce noutati.