Daca taxa de prima inmatriculare nu va fi schimbata pina in martie, Comisia va judeca Romania pentru incalcarea Tratatului Uniunii Europene.

"Exista o analiza la nivelul Directiei Generale pentru Impozitare asupra acestei taxe auto care arata clar ca - asa cum este - Codul fiscal contravine articolului 90 al Tratatului european. Aceasta analiza nu reprezinta inca punctul de vedere final al Comisiei", a declarat comisarul european, Leonard Orban.

Oficialul european a explicat ca, potrivit regulilor, Comisia Europeana initiaza proceduri de tragere la raspundere a statelor care incalca tratatele comunitare de patru ori pe an: in martie, iunie, septembrie si decembrie. Prin urmare, Romania mai are timp pina in martie sa reduca taxa de prima inmatriculare.

"Problema nu este taxa, ci nivelul ei si sint patru elemente incompatibile cu prevederile Tratatului", a adaugat Leonard Orban.

"Stiu ca exista discutii intre autoritatile romane si Comisia Europeana pentru clarificarea celor patru aspecte incompatibile si exista disponibilitatea autoritatilor romane de a face modificarile necesare", a spus Orban, refuzind sa detalieze elementele la care se refera.

Ministrul Finantelor si cel al Mediului au afirmat ca neconcordantele sesizate de CE sint cauzate de majorarea cotelor de taxare in Parlament, mentionind ca forma promovata de Guvern era conforma legislatiei comunitare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.