Fost negociator sef al Romaniei in relatia cu UE, Leonard Orban, va depune astazi, la Luxemburg, jurmantul pentru functia de comisar european pentru multilingvism, alaturi de Meglena Kuneva care va depune juramantul pentru portofoliul protectiei consumatorului.
Leonard Orban a fost desemnat de executiv, in decembrie 2006, pentru functia de comisar european din partea Romaniei, fiind confirmat apoi, de presedintele CE, Jose Manuel Durao Barroso. Fostului negociator-sef cu UE si secretar de stat in Ministerul Integrarii i s-a repartizat portofoliul multilingvismului. Orban a fost audiat de Comisia de cultura din Parlamentul European si i s-a incredintat functia in urma votului exprimat de europarlamentari la finele anului trecut.

In data de 11 ianuarie, Orban si-a anuntat componenta cabinetului, din care fac parte Patricia Bugnot (Franta) - sef de cabinet; Jochen Richter (Germania) - sef adjunct de cabinet; Johann Haggman (Finlanda) - membru; Catulina Soares Guerreiro (Portugalia) - membru; Eva Valle Lagares (Spania) - membru si Viorel Serbanescu, Silivia Dinca, Ioana Gligor si Arabela Ster (Romania) - membri. Ultimii doi sunt consilieri ai comisarului Orban. Echipa lui Orban este completata de italianul Pietro Petrucci, purtatorul sau de cuvant. Meglena Kuneva a fost desemnata de guvernul bulgar, in cadrul caruia detinuse portofoliul Integrarii, pentru functia de comisar european si a primit portofoliul protectiei consumatorului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.