Senatorul PSD Sorin Oprescu a luat act de plangerile depuse la Parchet de catre ministrul sanatatii, Eurgen Nicolaescu, reclamatii inaintate procurorilor dupa scandalul provocat de destituirea conducerilor Spitalelor Elias si Universitar, in decembrie 2005. Ministrul sanatatii a depus doua plangeri penale impotriva lui Sorin Oprescu, una la Departamentul National Anticoruptie (DNA) si alta la Parchetul Judecatoriei Sector 5, in legatura cu utilizarea fondurilor Spitalului Universitar. DNA si-a declinat in 9 martie 2005 competenta in favoarea Sectiei de Urmarire penala si Criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme, dupa ce procurorii anticoruptie au stabilit ca nu sunt intrunite elemente ale infractiunilor de coruptie.

A doua plangere impotriva lui Oprescu a fost transmisa aceleiasi sectii, intrucat cel care este reclamat are calitatea de parlamentar, ceea ce atrage competenta acestei structuri. Reclamatiile vizeaza felul in care Sorin Oprescu a gestionat banii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti si faptul ca a depasit bugetul alocat unitatii sanitare. Plangerile penale au survenit castigarii in instanta de catre Oprescu a proceselor declansate dupa ce a fost destituit de la conducerea Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) si a Spitalului Elias, la sfarsitul anului 2005. Ordinele de demitere ale lui Oprescu, semnate de Nicolaescu au fost anulate de judecatori, pe motiv de nelegalitate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.