La termenul de ieri al procesului de terorism al lui Omar Hayssam, Ovidiu Ohanesian a cerut instituirea sechestrului pe toate bunurile si firmele constituite de sirian pe teritoriul Romaniei si a promis sa depuna documente ce vor dovedi legatura dintre Basescu si firma Bucovina. Ovidiu Ohanesian, unul dintre cei trei jurnalisti pentru a caror rapire este judecat Omar Hayssam, a depus o lista cu 32 de societati comerciale pe care el le-a depistat ca fiind infiintate de sirianul disparut, pentru eventualitatea in care instanta va accepta acaesta solicitare de instituire a sechestrului.

Reprezentantul Parchetului nu s-a opus.
Martorul a mai tinut sa anunte ca va depune si in continuare documente la dosarul de terorism, pentru a dovedi amestecul statului in rapire. Aceasta implicare s-ar lamuri, a mai spus Ohanesian, daca procurorul Ciprian Nastasiu n-ar tine la el in birou, de doi ani de zile, zeci de stampile si sute de documente adunate in urma a sase controale efectuate la societatile lui Omar Hayssam.

"De doi ani de zile nu s-a mai facut nimic. Aceste documente pot sa dovedeasca si amestecul statului in rapire". El a mai anuntat ca va depune in continuare al dosar acte prin care ca dovedi si amestecul altor persoane decat cele acuzate in acest dosar. Alice Draghici, avocata lui Omar Hayssam, a cerut respingerea sechestrului, deoarece ea "nu este sustinuta de date serioase". "Daca veti introduce in cauza 50 de firme, nu vom mai iesi niciodata in pronuntare", a atras atentia avocata. Judecatorul a stabilit: "Pentru termenul urmator, dispunem trimiterea unei adrese la Ministerul Justitiei, la Directia Relatii Internationale, pentru a vedea daca s-a primit raspunsul de la comisia rogatorie, daca poate fi audiat Mohammad Munaf prin videoconferinta si ce demersuri s-au facut in acest sens".

Instanta a fixat urmatorul termen pentru 22 februarie, astfel incat Ovidiu Ohanesian sa depuna toate documentele pe care le detine si le considera semnificative in proces, iar Ministerul Justitiei sa aiba timp suficient pentru trimiterea informatiilor solicitate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.