Patru membri ai Credit Suisse First Boston au venit in Romania pentru a sustine nevinovatia vicepresedintelui CSFB Vadim Benyatov, arestat in dosarul privatizarilor startegice, si pentru a convinge autoritatile ca firma lor va coopera in ancheta procurorilor de la DIICOT.

La iesirea din Parchetul General, doi membri ai delegatiei Credit Suisse First Boston - Gavin Sullivan, director de comunicare si Michael Phillip, presedinte al consiliului de administratiei al Departamentului pentru Africa, Orientul Mijlociu si Europa de Est, au facut cateva scurte declaratii. Sullivan a declarat ca au venit in Romania sa-l sprijine pe "prietenul si colegul lor", Vadim Benyatov, cu care s-au intalnit joi, la Parchetul General.

"Vrem sa-l vedem in libertate si am venit aici sa discutam cu autoritatile romane, pentru ca noi suntem de mult in Romania (ca firma - n.n.), am facut multe afaceri aici si vrem sa facem in continuare. Vom coopera in ancheta procurorilor, pentru a-i sustine lui Vadim Benyatov nevinovatia".

Cei patru fac parte din conducerea de la Londra a CSFB si se afla in Romanie incepand de miercuri, cand, au fost la Palatul Victoria si, dupa cum s-a exprimat avocatul care-i insotea, "peste tot". Cei patru sunt responsabili de Departamentul Africa, Orientul Mijlociu si Europa de Est. In momentul de fata, un singur inculpat mai lucreaza pentru Credit Suisse First Boston - Vadim Benyatov. El era responsabil, in cadrul Credit Suisse First Boston Europe Londra, de problemele privind pietele de energie emergente sau in curs de formare.

Michal Susak a fost vicepresedinte pentru pietele emergente al companiei Credit Suisse First Boston Europe Londra, pana in 2006, apoi a fost director executiv al fondului de investitii PPF Investements, de unde a demisionat de curand.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.