Cotidianul catalan "Sport", care apare la Barcelona, relateaza in numarul de ieri ca patronul echipei de fotbal Chelsea Londra, rusul Roman Abramovici, a facut o oferta de 50 milioane de euro pentru cumpararea Castelului Bran, iar aceasta cerere a primit un raspuns afirmativ.

"Sport": "Abramovici este noul stapan!"

"Castelul lui Dracula are deja un nou stapan", este titlul materialului aparut in pagina 29 a publicatiei amintite. "Doreste sa construiasca un parc tematic in cinci ani pentru a redezvolta zona", se noteaza in continuare. "Fara indoiala, este o surpriza de proportii, fiindca Abramovici nu are cumparate cladiri de valoare in Londra. Nu este exclus ca prezentarea oficiala a echipei din sezonul viitor, mai mult ca sigur fara Jose Mourinho, sa se desfasoare in Romania la castelul lui Dracula", se sustine in acest material care ocupa jumatate de pagina si in care este prezentata si o fotografie cu bine cunoscutul castel. Articolul este semnat de J.M. Pinochet, corespondentul ziarului la Londra, si se incheie astfel: "Proprietatea are deja un nou stapan: Roman Abramovici".

Tranzactia este dezmintita cu tarie de Corin Trandafir, avocatul lui Dominic de Habsburg. "Nu este adevarat, Roman Abramovici nu a cumparat Castelul Bran. Nici macar nu ne-a sunat in legatura cu acest lucru. Ar fi fost simplu sa fie asa, dar este o informatie falsa", a declarat, pentru Mediafax, avocatul Corin Trandafir. in ceea ce priveste pretul exorbitant al castelului, de 60 milioane de euro, avocatul sustine ca va fi modificat doar daca accepta si proprietarul, Dominic de Habsburg.