Aberatii europene pe drumuri romånesti! Primariile silite sa incheie polite de asigurare internationala pentru tramvaie si troleibuze ca si cum ar putea parasi tara!

De la 1 ianuarie 2007 au intrat in vigoare noile norme privind asigurarea auto obligatorie, emise de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Ele ii obliga pe toti proprietarii de autovehicule sa cumpere polita de asigurare internationala - Cartea Verde. Printre autovehiculele potential generatoare de accidente dincolo de granita, se numara, conform conducerii CSA, tramvaiele si troleibuzele. Aberatia legislativa a fost semnata de Angela Toncescu, presedinte CSA si fost presedinte la ASIROM.

Normele CSA favorizeaza clar societatile de asigurari autorizate sa emita polite RCA, in contul acestora intrånd astfel, nejustificat, sute de milioane de euro. Din cele peste cinci milioane de autovehicule autohtone obligate sa detina polite RCA (plus Carte Verde), arata statisticile, vor iesi din tara maximum 20%. Proprietarii celorlalte vehicule nu utilizeaza acest serviciu deja platit. Prin urmare, banii incasati de asiguratori pentru aceste polite sunt cadou de la Angela Toncescu si subordonatii

"Cartea Verde pentru tramvaie" a stårnit deja proteste si ilaritate in mai multe localitati ale tarii, atåt printre posesorii de hårburi pe patru roti, cåt si printre sefii de institutii obligati la plati suplimentare. Viceprimarul general al Capitalei, Razvan Murgeanu, a calificat norma CSA drept "cea mai mare aberatie pe care am auzit-o". In schimb, cei de la Protectia Consumatorului afirma ca polita internationala este un bonus oferit la incheierea RCA, dar sunt contrazisi chiar de catre asiguratori

Cele noua societati de asigurare autorizate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa incheie polite RCA vor trebui sa-i ridice o statuie presedintelui acestei institutii, Angela Toncescu, pentru ca le-a oferit un cadou de sute de milioane de euro. Mai precis, in urma Ordinului 113.133 din 28 noiembrie 2006, semnat de aceasta, intra in vigoare noile norme privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule (asigurarea RCA). Noutatea absoluta a acestor norme o reprezinta obligativitatea ca proprietarii de autovehicule, o data cu achizitionarea unei polite normale (cea care este obligatorie prin lege), sa achizitioneze si o asigurare internationala, asa-numita Carte Verde.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.