Premierul Tariceanu a cerut, ieri, verificarea legalitatii procedurilor derulate de RA-APPS pentru incheierea contractelor de asociere in participatiune, denutate de Elena Udrea saptamana trecuta, dar si suspendarea directorului Regiei, Adrian Dumitru, pe durata verificarilor. Potrivit unui comunicat remis de Guvern, Tariceanu a dat dispozitie Autoritatii de Control a Guvernului (ACG) sa investigheze legalitatea procedurilor derulate de RA-APPS pentru incheierea contractelor de asociere in participatiune pentru Complexul Agrozootehnic Vlasia si pentru realizarea unui Complex rezidential in B-dul Expozitiei.

Premierul a cerut ca in termen de doua saptamani sa-i fie prezentat un raport care sa cuprinda concluziile controlului. De asemenea, Tariceanu a dat dispozitie sefului Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe, care are in subordine RA-APPS, ca pe durata desfasurarii controlului sa-l suspende din functie pe directorul RAAPPS, Adrian Dumitru "pentru a nu exista nici o suspiciune ca ar vicia derularea controlului Autoritatii de Control a Guvernului".

"Seful Executivului a atras atentia ca RA-APPS, ca orice alta institutie publica, trebuie sa incheie contracte prin organizarea de licitatii publice si corecte, in conformitate cu legea", se arata in comunicat. SGG neaga, intr-un comunicat remis marti, informatiile aparute in presa, referitoare la instrainarea celor doua bunuri administrate de RA-APPS: Complexul Agrozootehnic Vlasia si terenul din B-dul Expozitiei, unde urma sa fie realizat un Complex rezidential cu functiuni multiple.

"Nu s-a vandut nici unul dintre cele doua obiective administrate de RAAPPS si nu s-a incheiat nici un contract de asociere in participatiune, inchiriere, locatiune sau concesiune in legatura cu obiectivele susmentionate", se arata in comunicatul SGG. In informarea Secretariatului se precizeaza ca "s-a dat doar acordul formal pentru demararea discutiilor, de catre Regie, pentru identificarea celor mai bune solutii financiare in vederea valorificarii, la potential maxim, a oportunitatilor pe care le ofera cele doua obiective".

Mai mult, comunicatul precizeaza ca Stroe a emis luni un ordin prin care a dispus suspendarea tuturor procedurilor in derulare, referitoare la incheierea unor contracte pentru cele doua bunuri administrate de RA-APPS. Acelasi document informeaza ca, in aceeasi zi, Radu Stroe i-a cerut oficial sefului ACG, Cristian David, sa ceara verificarea legalitatii procedurilor derulate de RA-APPS in scopul incheierii acestor contracte.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.