Ordinea de zi a intrevederii nu a fost comunicata inca, dar, potri-vit unei surse diplomatice de la cartierul general al Aliantei din Bruxelles, Robert Gates si Jaap de Hoop Scheffer ar urma sa discute in principal despre apropiata reuniune a ministrilor apararii din cele 26 de state membre ale NATO, care va avea loc in perioada 8-9 februarie a.c. la Sevilia, in Spania.

Robert Gates, care si-a preluat functia de mi-nistru al apararii SUA la data de 18 decembrie 2006, urmeaza de asemenea sa examineze cu secretarul general al Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) situatia de pe teren din Afganistan si din provincia sarba Kosovo, unde NATO conduce cele mai importante operatiuni ale sale.

Pe de alta parte, presedintele american George W. Bush se va intalni cu noul secretar general al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, la data de 16 februarie, pentru discutii referitoare in special la promovarea drepturilor omului si reforma ONU, a anuntat vineri Casa Alba. Aceasta este prima intrevedere intre cei doi dupa preluarea functiilor de catre sud-coreeanul Ban Ki-moon, care i-a succedat in fruntea organziatiei mondiale lui Kofi Annan, de la 1 ianuarie a.c.