Ruso-americanul Vadim Don Benyatov a fost acuzat, ieri, si de tentativa de subminare a economiei nationale de catre procurorii DIICOT din cadrul Parchetului General. Surse judiciare precizeaza ca aceasta acuza urmeaza a fi adusa in zilele urmatoare si altor inculpati din dosarul privatizarilor strategice.

Pe de alta parte, instanta suprema a luat, ieri dupa-amiaza, in discutie recursul, respectiv cererile de revocare a mandatelor de arestare preventiva depuse de Benyatov, Stamen Stantchev si Dorinel Mucea. Programata pentru dimineata, sedinta a fost amånata påna spre seara, caci dosarul a fost trimis la Parchetul General pentru extinderea cercetarilor, iar returnarea sa a intårziat.

Acuzatiei de spionaj economic din dosarul privatizarilor strategice i s-a adaugat, incepand de ieri, una si mai grava: tentativa de subminare a economiei nationale. Aceasta a fost adusa la cunostinta inculpatului Vadim Don Benyatov de catre procurorii DIICOT din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Surse judiciare precizeaza ca in zilele urmatoare la Parchet ar putea fi invitati si alti inculpati din acelasi dosar, pentru a li se comunica acelasi nou capat de acuzare. Aparatorul lui Benyatov, Gheorghe Dragomir, a confirmat extinderea cercetarilor, declarand in fata mass-media: "Am fost convocati pentru a ni se aduce la cunostinta ca s-au extins cercetarile. Au facut acest lucru ca o motivatie pentru prelungirea arestarii. Nu stiu ce s-a intamplat cu ceilalti acuzati. Nu ni s-a comunicat".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.