Magistratii Curtii de Apel Bucuresti i-au audiat, ieri, in dosarul lui Mohammad Munaf, pe cameramanul Sorin Miscoci si doctorul Mohammad Yassim. Ziaristul a oferit detalii despre clipele de detentie, opinand ca Munaf nu i-a lasat impresia ca ar fi participat la rapire, in vreme ce vicepresedintele Uniunii Arabilor a relatat instantei despre incercarile sale de rezolvare a crizei, printre care si intrevederea cu Traian Basescu. Doctorul Yassim a vorbit si despre investigatiile efectuate de catre locotenent-colonelul irakian Moaied Abdel Kazem, a carui audiere a fost solicitata, la un termen anterior, de catre Ovidiu Ohanesian.

Vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania, doctorul Mohammad Yassim si unul dintre cei trei ziaristi rapiti in Irak, cameramanul Sorin Miscoci, au fost audiati, ieri de catre judecatorii Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul lui Mohammad Munaf. Doctorul Yassim a povestit instantei despre modalitatea in care s-a implicat in rezolvarea crizei ostaticilor, in calitatea sa de lider al UAR, ca urmare a unei solicitari venite din partea lui Omar Hayssam.

"Mi-am oferit sprijinul si m-am indreptat catre Ministerul de Interne, unde mi s-a facut legatura cu ministrul Vasile Blaga, dupa care m-am indreptat spre Cotroceni, problema fiind de competenta Presedintiei, unde am vorbit cu domnul consilier Constantin Degeratu", a povestit dr. Mohammad Yassim.

La intalnirea cu Degeratu a participat si Hayssam - a mai povestit Yassim -, insa sirianul nu a fost primit si de catre presedintele Traian Basescu. Intalnirea dintre vicepresedintele UAR si presedintele Romaniei a avut loc in aceeasi seara, insa Omar Hayssam nu a primit acceptul de a participa, desi si-a exprimat aceasta dorinta.

In timpul intrevederii, Mohammad Yassim i-a transmis presedintelui Traian Basescu dorintele UAR de a se implica in rezolvarea crizei, dar si un mesaj din partea lui Omar Hayssam, care se arata dispus de a pleca in Irak in incercarea de a obtine rascumpararea ziaristilor romani, fiind "dispus sa plateasca orice suma". Traian Basescu s-a opus, insa, mai ales ca Omar Hayssam primise, deja, interdictia de a parasi Romania.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.