Instanta Judecatoriei Sectorului 5 l-a condamanat la un an de inchisoare cu suspendare pe medicul Naum Ciomu pentru ca a taiat in trei penisul unui pacient si la plata unor daune morale 125 de mii de euro care reprezinta cele mai mari despagubiri morale impuse pentru malpraxis. Ion Jinga, tanarul "operat" de Ciomu este revoltat de decizia instantei si va face apel la Tribunal.

Pe de alta parte, avocatul doctorului Ciomu precizeaza ca despagubirile morale dictate de instanta in cazul Ciomu reprezinta sigur un record autohton in materie, nu si european. Doctorul Naum Ciomu, fost medic la Spitalul Panduri, a fost condamnat pentru vatamare corporala foarte grava, dupa ce, in 13 iulie 2004, in timpul unei interventii chirurgicale de rutina. In octombrie 2004, procurorii Sectiei de Urmarire Penala a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus trimiterea in judecata a chirurgului Naum Ciomu pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava din culpa si au trimis dosarul pentru solutionare Judecatoriei sectorului 5.

Naum Ciomu, medicul care a taiat in trei penisul unui pacient, a fost condamnat marti, de Judecatoria Sectorului 5, la un an de inchisoare cu suspendare si la plata a 125.000 euro daune morale si 9.866 lei daune materiale. Mihaela Dobrescu, avocata victimei, a declarat imediat dupa sentinta, pentru agentia NewsIn, ca nu poate comenta inca hotararea judecatoreasca, deoarece nu a apucat inca sa-si anunte clientul si nu stie care este pozitia acestuia fata de sentinta data de prima instanta.

"Am cerut 800.000 euro daune morale si 25.000 euro daune materiale. Nu am putut dovedi toate cheltuielile ce reprezinta daunele materiale, adica tot ce a cheltuit clientul meu ca urmare a faptei comise de Ciomu - medicamente, ingrijiri, alimentatie speciala etc. - deoarece, in prima parte cel putin, victima nu s-a gandit sa stranga chitantele. Nu stiu care este reactia victimei, fiindca nu am apucat sa-i comunic", a declarat Mihaela Dobrescu.

Doctorul Naum Ciomu, fost medic la Spitalul Panduri, a fost condamnat pentru vatamare corporala foarte grava, dupa ce, in 13 iulie 2004, in timpul unei interventii chirurgicale de rutina, a taiat in trei penisul unui pacient. Pe 13 iulie 2004, Naum Ciomu, medic chirurg la spitalul "Prof. dr. Theodor Burghele", a efectuat manevre chirurgicale gresite in timpul unei interventii chirurgicale de ectopie testiculara si i-a cauzat pacientului J.I. vatamari grave care i-au pus in primejdie viata si i-au produs o infirmitate fizica permanenta prin amputarea penisului.

Potrivit rechizitoriului, medicul a abordat superficial cazul si, in conditiile unui discernamant pastrat in momentul primei incizii, a confundat suprafata testiculului cu cea a corpilor cavernosi ai penisului, iar ulterior, in conditiile unui discernamant diminuat, a realizat celelalte incizii. In octombrie 2004, procurorii Sectiei de Urmarire Penala a Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti au dispus trimiterea in judecata a chirurgului Naum Ciomu pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava din culpa si au trimis dosarul pentru solutionare Judecatoriei sectorului 5.

Procesul a inceput la 3 decembrie 2004, cu o amanare din cauza neprezentarii partilor din motive medicale. Ulterior, in februarie 2005, Judecatoria sectorului 5 a dat o sentinta prin care a instituit sechestrul asigurator asupra bunurilor medicului Naum Ciomu, care a atacat sentinta cu recurs la Tribunalul Bucuresti. La 18 martie 2005, instanta Tribunalului Bucuresti a decis sa trimita cauza, spre rejudecare, la Judecatoria sectorului 5. Pe data de 6 martie 2006, Judecatoria sectorului 5 a primit rezultatul celei de-a doua expertize medico-legale in cazul Naum Ciomu, care mentine rezultatul obtinut la prima expertiza, confirmand ca doctorul avea discernamant in momentul in care a efectuat taietura, el suferind un soc dupa ce a realizat ce a facut.

Documentul a fost depus la dosar, pentru ca, pana la termenul din 3 aprilie, avocatii sa poata formula obiectii referitoare la acest act medical. Raportul a plecat de la Institutul National de Medicina Legala pe 20 februarie, pentru elaborarea lui fiind necesare foarte multe expertize si investigatii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.