Familia lui Ion Ramaru, cel mai cunoscut criminal roman, cere in instanta omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu si postului Realitatea TV, 5.000.000 RON, despagubiri civile reprezentand daune morale si alti 5.000 RON cheltuieli de judecata.

Motivul: difuzarea pe postul tv a serialului "Documentarele Realitatii", in cadrul carora a fost prezentata viata, crimele, procesul si executarea lui Ion Ramaru. In plangerea depusa la Judecatoria Corabia de mama criminalului, Ecaterina Ramaru, si familia fratelui lui Ramaru, George Ciocan, formata din sotie si cei doi copii, se arata ca postul tv "a prezentat prea detaliat imagini ale victimelor, doar cu sigla 15 ani, dar asociaza totul cu imaginea familiei inca in viata".

Ei sustin ca aceste cadre au fost filmate fara acordul familiei si fara a incheia un contract intre parti. "In urma difuzarii acestui reportaj, cetatenii orasului Corabia au inceput sa ne zica criminali, criminalii ar trebui sa fie impuscati si chiar sa strige si sa dea cu pietre noaptea, la ora 2, in locuinta noastra", se arata in sesizarea de la instanta.

Potrivit familiei lui Ramaru, postul tv se face vinovat de "savarsirea infractiunii de instigare la omor la adresa noastra, date fiind suferintele psihice si umilintele la care suntem supusi cu totii". Pentru a sustine sesizarea, familia Ramaru a promis sa aduca judecatorilor, ca probe, casetele cu documentarul realizat si martori.