Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a capatat personalitate juridica, cheltuielile ii vor fi asigurate de la bugetul de stat si va avea la dispozitie un milion de lei pentru organizarea flagrantelor, plata investigatorilor sub acoperire si a informatorilor. Fondurile vor fi asigurate din bugetul Parchetului General.

Aceasta masura a fost motivata prin faptul ca in cadrul DIICOT nu exista o structura economica, generandu-se astfel dificultati in identificarea si rezolvarea rapida a problemelor legate de necesarul de resurse materiale ale institutiei. Astfel a fost adoptata Ordonanta de Urgenta a Guvernului 131/2006, care infiinteaza DIICOT ca structura cu personalitate juridica specializata in cadrul Parchetului General. Aceasta ordonanta urmareste de asemenea, eliminarea problemelor legate de declinarile frecvente de competenta in favoarea structurii centrale care determina supraaglomerare a dosarelor si intarzieri in solutionarea acestora.

Astfel, noua reglementare are in vedere si faptul ca procurorii DIICOT se vor ocupa numai de infractiuni considerate a fi foarte grave sau care au fost comise de persoane care fac parte din grupuri infractionale organizate.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.