Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins ieri, ca nefondata, cererea procurorilor de a se prelungi mandatele de arestare preventiva emise pe numele sotilor Rita si Ioan Branga, cercetati pentru savarsirea mai multor fapte de coruptie. in acest context, fostul prim-procuror, respectiv fost agent sef de politie in localitatea Podul Turcului ar putea fi eliberati daca judecatorii inaltei Curti de Casatie si Justitie vor confirma, dupa judecarea recursului depus de procurorii anticoruptie, decizia luata ieri de catre colegii lor de la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii anticoruptie sustin ca prim-procurorul Rita Branga ar fi cerut si primit bani si alte foloase, in perioada februarie-octombrie 2006, de la mai multe persoane cercetate in dosare penale inregistrate la Parchetul de pe langa Judecatoria Podul Turcului, in schimbul adoptarii unor solutii favorabile acestora, potrivit acuzatiilor aduse de procurori.

Tot anchetatorii spun ca aceasta ar fi fost sprijinita la infractiunea de luare de mita de catre sotul sau (n.r. - fost agent de politie) invinuit si el in dosar, sub acuzatia de complicitate la infractiunea de luare de mita si fals material in inscrisuri oficiale. Cercetarile in acest caz au fost demarate ca urmare a catorva denunturi ale presupuselor victime. Potrivit respectivelor denunturi, politistul Branga cerceta o persoana si trimitea spre solutionare dosarul, iar sotia sa, prim-procurorul Branga, punea rezolutia de neincepere a urmaririi penale, daca respectivii ii ofereau mita.

Mai mult, un afacerist bacauan ar fi sustinut ca a platit 1.000 de euro pentru ca Rita Branga sa-i solutioneze favorabil dosarul in care era acuzat de nerespectarea regimului armelor si munitiilor, ca de altfel si in cazul mai multor barbati prinsi vanzand petarde in Targul Stanisesti. Un alt aspect pe care procurorii vor sa-l verifice este legat de felul in care au fost investiti sase miliarde de lei pentru renovarea sediului Parchetului de pe langa Judecatoria Podul Turcului, lucrare pe care anchetatorii o considera ca fiind supraevaluata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.