Reporterul Adevarul a reusit sa patrunda in incinta statiei de captare a apei de la Isalnita

Locuitorii Craiovei ar putea fi intoxicati sau chiar otraviti oricand. Statia de captare si tratare a apei potabile de la Isalnita, una dintre principalele surse de apa ale orasului, este pazita pe timpul noptii doar de un singur gardian al Regiei Autonome de Apa, a carui vigilenta s-a dovedit a fi nula. Oricine doreste poate descinde in perimetrul obiectivului fara sa fie intrebat de "sanatate".

Redactorul Adevarul impreuna cu un alt ziarist au descins in incinta statiei dupa ora 22.00, plimbandu-se nestingheriti pe langa bazinele de decantare a apei, fara ca paznicul sa sesizeze ceva. Daca in locul celor doi ziaristi s-ar fi aflat un terorist, 300.000 de craioveni ar fi putut fi otraviti.

Statia de captare si tratare a apei potabile se afla la 10 kilometri de Craiova, in spatele Combinatului Chimic de la Isalnita. Intins pe doua hectare de teren, obiectivul este aparat pe o latura de un gard de sarma impletita, iar pe celelalte trei laturi, de o impletitura de sarma ghimpata, mult mai "aerisita" decat cele vazute in documentarele despre lagarele naziste.

Pe cele doua hectare de teren sunt ridicate mai multe cladiri ce adapostesc o parte din laboratoarele Regiei de apa locale si birouri ale tehnicienilor, precum si cinci bazine in forma de palnie in care este depozitata si tratata apa potabila.

Sistem de iluminare inexistent

Desi programul de lucru este non-stop, dupa ora 18.00 intregul obiectiv este pazit de un singur angajat al regiei, inarmat. Impreuna cu o haita de caini pe jumatate salbaticiti, paznicul are, conform lui Constantin Stamatoiu, directorul Regiei Autonome de Apa Craiova, sarcina sa patruleze de-a lungul gardului pentru a zadarnici orice incercare de intrare in perimetrul statiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.