Ionel Ionut Neagoe - administrator al Ney Transport SRL, Mihai Guna - patron al Mihtrans SRL si Ion Gherghe - fost director al combinatului Doljchim Craiova au fost condamnati de Judecatoria Focsani, la patru ani de inchisoare cu executare si interzicerea drepturilor cetatenesti.

Sentinta de ieri nu este definitiva. in sentinta data de magistratii vranceni se mai arata ca cei trei inculpati au avut fiecare cate o acuzatie de ucidere din culpa, cate opt acuzatii de vatamare corporala din culpa si cate una de distrugere din culpa. Cea mai mica pedeapsa a fost de un an, iar cea mai mare de patru ani, conform Codului de Procedura penala, cei trei inculpati urmand sa execute pedeapsa cea mai grea.

De asemenea, au fost obligati sa achite in solidar cu partile responsabile civilimente, daune materiale totale de 3,246 milioane lei noi si 430 mii euro, reprezentand despagubiri morale catre partile vatamate. Familia cameramanului Ionut Barbu, care si-a pierdut viata in deflagratie va primi daune morale in valoare de 100 mii euro si 55 mii lei noi, drept despagubiri materiale. Familia jurnalistei Elena Popescu va primi despagubiri materiale in valoare de 10 mii lei noi si despagubiri morale in valoare de 60 mii euro.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.