Pe masa Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor, in urma cu cateva luni, a ajuns o nota a Sectiei Parchetelor Militare prin care se cerea "verificarea activitatii" doamnei Costea Margareta, soacra presedintelui PSD, Mircea Geoana, "cu privire la prezenta acesteia in curtea Televiziunii Romane intr-un autocamion in care se aflau sticle incendiare".

Motivul cererii SPM adresate Guvernului Romaniei: "Pentru a se vede impotriva cui au fost folosite aceste sticle incendiare, de ce au fost folosite si daca avem victime", intrucat "folosirea nejustificata a sticlelor incendiare dupa 22 decembrie 1989 poate fi catalogata ca o activitate de natura sa creeze panica, sa produca victime si teama, fapte asimilate activitatilor de terorism". Soacra lui Mircea Geoana, doamna respectabila, de altfel, cu manuta ei, a scris o halucinanta "declaratie de revolutionar". Declaratie care o incrimineaza. Atat pe ea, cat si pe Ion Iliescu. Magistratii militari aduna probe in dosarul Margaretei Costea care a fost redeschis, in urma cu un an, ca urmare a unui articol aparut in ziarul Adevarul si, a solicitarii SSPR si a unei plangeri penale formulate de B. Draghici impotriva soacrei lui Mircea Geoana.

Iliescu, pus deja sub acuzare in dosarul "Decembrie '89"

Dar nu numai din cauza soacrei sale ar putea avea probleme presedintele PSD, cand vine vorba de revolutie. Ci si din cauza tatalui sau, generalul Ioan Geoana, fostul custode, ca sef al Apararii Civile, in decembrie '89, al tunelurilor secrete din Bucuresti. Tunelurile prin care s-ar fi ascuns si ar fi aparut, ca din senin, asa-zisii "teroristi". Atat tatal, cat si soacra lui Mircea Geoana sunt vizati de ancheta privind evenimentele din decembrie '89 in Bucuresti si in intreaga tara. Ancheta cuprinsa in marele dosar 97/P/90, in care s-au adunat tone de marturii de la mii de martori, victime si rude ale victimelor.

Cazul "Geoana-Costea" nu ar fi singurul exemplu negativ pentru conducerea PSD. Este de notorietate ca presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este deja pus sub invinuire in "dosarul revolutiei". Alaturi de numerosi generali din armata, in frunte cu Victor Athanasie-Stanculescu, dar si de foste VIP-uri ale revolutiei, precum Gelu Voican-Voiculescu sau Virgil Magureanu, Ion Iliescu a fost pus deja sub invinuire si va fi tras la raspundere pentru mai multe fapte grave, inclusiv pentru diversiune si alte "fapte asimilate activitatii de terorism", fapte ce au condus la mii de morti si de raniti inregistrati dupa 22 decembrie 1989.

Partea cea mai interesanta a "diversiunii Iliescu" este, dupa cate se va vedea in continuare, ca Margareta Costea, soacra lui Geoana, afirma printr-o declaratie scrisa ca la Televiziune, in momentul cand Ion Iliescu era acolo, "a anuntat ca vin 2.000 de teroristi". Nu precizeaza cine "a anuntat". Procurorii au demonstrat ca teroristii nu au existat. Din cauza psihozei "ne ataca teroristii", mii de romani s-au impuscat intre ei. Degeaba.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.