Saracie blestemata. Venirea pe lume a celor doua siameze care a socat lumea medicala din Oltenia pare sa capete o explicatie. Parintii micutelor sunt veri indepartati, iar anomalia copiilor este considerata un blestem. Zbatandu-se intr-o saracie lucie, tatal gemenelor nu a gasit bani nici sa ajunga la Craiova, unde i s-au nascut fiicele.

Acasa la familia celor doua siameze nascute in Maternitatea din Craiova predomina mizeria si saracia. Cei doi parinti, Laurentiu si Filofteia, mai au o fetita, de numai 3 anisori, pe nume Luiza. E mica, are toale carpite si zambeste oricui cu mucii la nas. Cu totii locuiesc la bunicii tatalui, din satul Cremenari, comuna Galicea, Valcea. Pe bunica siamezelor am gasit-o acasa, cu ochii in patru dupa Luiza. Batrana da vina pe spiritele rele pentru nenorocirea lasata asupra gemenelor.

"O fi de vina faptul ca femeia asta cu care o are si pe Luiza, si cele doua siameze este ruda cu nepotul meu Laurentiu. Mama ei si mama lui Laurentiu sunt verisoare de gradul trei. Tinerii au fost la preot, dar acesta le-a dat dezlegare sa se casatoreasca, dar poate tocmai de asta s-a intamplat nenorocirea! Eu m-am gandit ca poate o fi si un semn de la Dumnezeu ca nu trebuiau sa fie impreuna", spune Elena Ilinescu, bunica siamezelor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.