Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis ieri ca cei patru inculpati din dosarul privatizarilor raman dupa gratii. Aceasta a fost hotararea ICCJ la recursul formulat de cei arestati impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti (CAB), care le-a prelungit mandatele de arestare cu 30 de zile. Motivele invocate de instanta CAB au fost ca inca "subzista temeiurile avute in vedere la arestarea initiala a celor patru inculpati ca si elemente noi aparute ca urmare a declasificarii si certificarii notelor de transcriere a convorbirilor telefonice, a datelor obtinute in urma declaratiilor inculpatului Stamen Stanchev si a invinuitului Neagoe Robert".

De asemenea, instanta CAB a respins si cererile lui Stanchev, Vadim Benyatov Don si Dorinel Mucea, de inlocuire a masurii arestarii preventive cu obligarea de a nu parasi tara, si pe cea a lui Radu Donciu (foto) care a solicitat inlocuirea arestarii cu interdictia de a parasi localitatea. Cei patru au fost arestati preventiv in 29 noiembrie, pentru 20 de zile, sub acuzatiile de spionaj economic sau tradare prin divulgare de secrete. Insa in acest dosar mai sunt cercetati in stare de libertate si Robert Neagoe, acuzat de tradare, Mustafa Oral - "canal de legatura" intre membrii retelei organizate de bulgarul Stamen Stanchev, Mircea Calin Flore, reprezentant permanent in Romania al Credit Suisse First Boston Europe Londra si Michal Susak, fost vicepresedinte pentru pietele emergente al companiei Credit Suisse First Boston Europe Londra.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.