Dinu Sararu, mentionat pe lista celor care au sustinut regimul comunist, il acuza de ipocrizie pe Vladimir Tismaneanu, seful comisiei prezidentiale

Raportul comisiei Tismaneanu privind condamnarea comunismului, document din care Adevarul a publicat concluzii in exclusivitate, a starnit reactii dure din partea celor mentionati pe lista asa-numitilor "stalpi" ai fostului regim. intr-o replica trimisa ziarului nostru, scriitorul Dinu Sararu contesta argumentele si sinceritatea demersului comisiei Tismaneanu si arunca manusa celor interesati de o dezbatere cu cartile pe masa. Prezentam in continuare textul integral al autorului:

Alcatuirea, nefericit tendentioasa, a paginii consacrate vineri, 13 decembrie - "Raportului comisiei prezidentiale pentru analizarea dictaturii comuniste", de catre cotidianul "Adevarul", pagina in care se spunea ca nu am putut fi contactat, ca si cand as fi fugit, las, de raspundere, dar pentru care pana la urma redactia si-a prezentat, sambata, 14 decembrie, firestile scuze, la care s-a adaugat si "precizarea" domnului Vladimir Tismaneanu prin care se recunoaste diplomatic gafa redactorului amator de efecte manipulatoare, Andrei Badin, m-au determinat, asa cum am promis, sa intervin, intr-un dialog provocat, oferind punctul meu de vedere gazetei care poarta un nume celebru, validat de semnaturi nu mai putin celebre si, din primii ani, de autoritatea - atat de incarcata de obligatii de onoare pentru cei de azi - a unui ilustru intemeietor al presei romanesti democratice, Constantin Mile.Interventia mea poarta, asadar, titlul care se afla la inceputul insemnarilor de fata si aduce in discutie argumente izvorand din propria experienta de viata la care, din decenta, n-am facut apel, niciodata pana acum, comentariile mele fiind reduse la un Post Scriptum. Consider ca paralela pe care o propun este, prin ea insasi, viu graitoare.

Bunicul meu, boierasul oltean Constantin C.C.C. Sararu, din Oltenia valceana de sub munte, a plecat la Razboiul de Neatarnare din 1877 si s-a intors erou al acestui razboi, ranit la Smardan, cu pieptul plin de decoratii, noua, fiind apoi vizitat, pe rand, drept recunostinta, de Carol I si de I.C. Bratianu. Nu cunosc nimic despre bunicul domnului Vladimir Tismaneanu. Tatal meu, invatatorul de tara Constantin C.C.C. Sararu, locotenent de rezerva, a cazut eroic in cel de-al doilea razboi mondial, la 15 august 1941, de Sfanta Marie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.