Nici o institutie nu accepta expertiza ADN a "odiosului si sinistrei. Executia si inmormantarea sotilor Ceausescu au ramas doua dintre nenumaratele episoade neelucidate ale Revolutiei din Decembrie ’89. Chiar si acum, dupa 17 ani de "democratie si libertate", Justitia si Armata isi dau mana frateste ca sa amane, cat mai mult posibil, clarificarea definitiva a acestor evenimente dramatice.

Dupa 17 ani de la executia "Odiosului si Sinistrei", numele Elenei si al lui Nicolae Ceausescu bantuie inca somnul linistit in care se complace Justitia romana. In ultimii sai ani de viata, Zoia Ceausescu s-a zbatut sa afle daca parintii ei au fost, cu adevarat, inmormantati la Cimitirul Ghencea Civil. Incapatanarea cu care Justitia si Armata refuza deschiderea celor doua morminte ar putea ascunde un adevar tulburator: ramasitele pamantesti ale "Maretului Carmaci" nu se afla sub piatra de mormant pe care nostalgicii regimului comunist asaza mereu flori. Iar daca nu sunt acolo, unde s-ar putea afla? Iar daca funeraliile "regizate" de Voican Voiculescu au fost doar o minciuna televizata, cate alte "taine" ale Revolutiei sunt si acum ascunse cu buna stiinta de cei care au fost in "miezul" fierbinte al acelor evenimente?

"Poveste fara sfarsit"

Timp de cativa ani buni, avocatul Haralambie Voicilas a fost cel care a reprezentat-o pe Zoia Ceausescu in fata instantelor, in procesul deschis pentru aflarea adevarului legat de "ultimul drum" al parintilor sai. Calitate in care domnia sa ne-a relatat cateva dintre cele mai importante "episoade" ale acestui razboi juridic.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.