Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au respins ieri, cererea lui Stamen Stanchev de a i se revoca mandatul de arestare primit in dosarul privatizarilor strategice. Avocatul lui Stanchev, Ovidiu Budusan, a depus ieri la dosar o cerere cu motivele pentru care a solicitat revocarea mandatului. Aparatorul a apreciat ca Stamen Stanchev nu ar fi fost audiat de catre procurori, desi legea romana prevede acest lucru iar inculpatul ar fi cerut sa fie audiat. Potrivit avocatului, anchetatorii nu i-ar fi dat clientului sau posibiliatea sa combata probele.

La randul sau, Stanchev si-a reiterat ieri nevinovatia, si a declarat ca nu a incercat niciodata si in niciun fel sa impiedice ancheta, astfel incat ar trebui ca masura arestarii sa fie inlocuita cu interdictia de parasire a tarii. Motivul invocat de bulgar in acest sens este ca el doreste sa prezinte niste documente care i-ar putea demonstra nevinovatia, insa nu poate face acest lucru pentru ca este arestat. Totodata, "spionul" a declarat ca in libertate ar putea sa sprijine mai bine derularea anchetei. De asemenea, Stanchev a mentionat ca nu ar fi riscat sa faca spionaj, deoarece a terminat o scoala militara si stie ce implicatii ar avea aceasta activitate.

El a precizat ca procurorii nu stiu si nici nu vor sa inteleaga ce inseamna de fapt, munca de consultanta. in acest sens, bulgarul a spus ca nu a facut altceva decat sa aduca companii multinationale in tara, "deoarece Romania este o tara buna pentru investitii". Bulgarul Stamen Stanchev, consultant al Credit Suisse First Boston Europe Londra si Credit Anstalt Investement Bank Corporate Finance Beratungs GmbH Austria este acuzat de spionaj, si de faptul ca ar fi organizat si coordonat o retea care procura de la inalti functionari si demnitari ai statului roman, informatii economice secrete pe care le furniza apoi unor consortii ce faceau astfel concurenta neloiala celorlalte firme inscrise la licitatiile pentru importante contracte cu statul.

De asemenea, activitatea retelei ar fi pus in pericol si securitatea Romaniei, pentru ca ar fi afectat mediul de afaceri si ar fi perturbat relatiile economice legate de obiective strategice ale economiei romanesti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.