Directia Nationala Anticoruptie a dispus, ieri, inceperea urmaririi penale "in rem", in cazul privatizarii ALRO Slatina. Este vorba despre descoperirea unor fapte asimilate infractiunilor de coruptie - se precizeaza intr-un comunicat remis de DNA catre mass-media -, prevazute de Legea 78/2000. Si anume - precizeaza surse judiciare - ar fi vorba despre vanzarea actiunilor societatii la un pret mai mic decat cel real.

Concret, procurorii Anticoruptie fac trimitere catre incalcarea articolul 10, litera a) din Legea 78, care prevede o "pedeapsa cu inchisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi, daca, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase materiale necuvenite, s-au stabilit, cu intentie, valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul sau o autoritate a administratiei publice locale este actionar, comisa in cadrul actiunii de privatizare sau cu ocazia unei tranzactii comerciale, ori a bunurilor apartinand autoritatilor publice sau institutiilor publice, in cadrul unei actiuni de vanzare a acestora, comisa de cei care au atributii de conducere, de administrare sau de gestionare".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.