Saptamana trecuta a fost activata, la cererea procurorilor DIICOT, Comisia prezidentiala speciala pentru analizarea unor posibile infractiuni de catre ministrul comunicatiilor Zsolt Nagy si Codrut Seres. Revocatul ministrul al economiei, Seres a scapat, lasadul pe Nogy, singur in "calea tuturor raotatilor". In referatul procurorilor care sustine prelungirea mandatului de arestare al lui Stancev, Benyatov, Mucea si Donciu facea lumina in cazul ministrului Nagy si al rolului jucat de acesta, si anume acela de a veghea asupra convorbirilor telefonice ale retelei Stancev, motiv pentru care ministrul s-a suparat si se declara "stupefiat" ca societatea civila romaneasca nu ia atitudine impotriva scurgerilor de informatii din Parchet.

Nagy respinge acuzatiile care i s-au adus in ultimele zile si asteapta ca Justitia sa-si faca datoria. "Dar in loc de aceasta, (ministrul - n.r.) este nevoit sa constate ca din parchet sunt scurse, in mod voit si consecvent, informatii care se pretind a fi dovezi, dar in realitate constituie simple presupuneri. Nagy Zsolt a respins ferm acuzele ca ar fi avut sarcina de a supraveghea daca sunt interceptate convorbirile telefonice ale persoanelor implicate in scandalul spionajului, argumentand ca, in calitate de ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, nu dispune de o baza tehnica ce i-ar fi permis sa faca acest lucru.

"Consider ridicole si in acelasi timp ca o incercare disperata de defaimare a mea cele mai recente acuzatii care au aparut in presa de miercuri si joi. Este ce rt ca unii intentioneaza in continuare sa ma ponegreasca, dar pentru aceasta nu pot decat sa inventeze scenarii absurde", a declarat ministrul, care a multumit pentru faptul ca UDMR i-a luat apararea fara rezerve.

Ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy ar fi avut, printre altele, sarcina "de a verifica tot timpul daca membri grupului (Stantchev - n.n.) sunt monitorizati in ceea ce priveste convorbirile telefonice", se spune in referatul pentru prelungirea mandatelor de arestare preventiva.

Referatul prin care procurorii Doru Cristescu si Ciprian Nastasiu propun instantei prelungirea mandatelor celor patru arestati din dosarul privatizarilor strategice, aduce primele informatii consistente privind rolul pe care l-ar fi jucat ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, in reteaua de spionaj a lui Stamen Stantchev. Astfel, in referat se spune ca Stantchev "avea convingerea ca daca el si ceilalti membri ai grupului folosesc cartele telefonice de Austria sau Anglia nu pot fi interceptati de autoritatile romane.

Totodata, rezulta rolul ministrului Zsolt Nagy de a verifica tot timpul daca membri grupului (Stantchev - n.n.) sunt monitorizati in ceea ce priveste convorbirile telefonice". Tot referatul de prelungire a mandatelor face referiri explicite la posibila incadrare a faptelor savarsite de fostul ministru al economiei Codrut Seres si ministrul comunicatiilor Zsolt Nagy, care "prin acte de complicitate intelectuala si materiala au facut posibila realizarea scopului tintit de gruparea infractionala organizata cu caracter transnational".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.