Ministerul Economiei a propus AVAS sa-i cedeze administrarea a circa zece societati, a caror privatizare sa ramana la AVAS, printre acestea figurand Complexele Turceni, Rovinari si Craiova, dar si Oil Terminal

"In legatura cu aceste societati propunerea mea este ca ele sa fie administrate de MEC, care isi face politica energetica, iar componenta de privatizare sa fie facuta de catre AVAS. Lucrul acesta se poate rezolva printr-o intelegere in plan juridic intre Ministerul Economiei si Comertului (MEC, n.red.) si AVAS", a declarat pentru NewsIn, noul ministru al economiei.

Vosganian a adaugat ca poarta discutii cu presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, pentru preluarea de catre MEC a administrarii a opt pana la zece societati trecute de Guvern din portofoliul OPSPI la AVAS.

"S-a lasat o imagine gresita in privinta OPSPI: nu pleaca tot la AVAS, pleaca doar jumatate din societati pe ordonanta", a subliniat oficialul MEC. Potrivit acestuia, din circa 140 de societati din portofoliul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), doar 70 de societati, adica 41 de firme mari impreuna cu filialele lor, trec in subordinea AVAS.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.